25/11/09

24/11/09

Πολυμερής Ευρωπαϊκή Σύμπραξη


Στην Οστένδη του Βελγίου πραγματοποιήθηκε Η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτικών για το Comenius project: He@lth-e-living. Το Βέλγικο σχολείο μας υποδέχθηκε θερμά, με τραγούδια, χορούς και θεατρικά παιχνίδια. Οι ηλικίες των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου είναι 2.5 έως και 11 ετών. Η εκπαίδευση δεύτερης γλώσσας αρχίζει νωρίς από τα 2.5, λόγω των 2 επισήμων γλωσσών του Βελγίου, ενώ η γραφή αρχίζει μόνο με την είσοδο των μαθητών στην πρώτη δημοτικού στα 7.. έως τότε ακολουθούν δραστηριότητες άσκησης κυρίως της μεγάλης κινητικότητας των χεριών.
Οι εταίροι συζήτησαν διεξοδικά για την ανάπτυξη του έργου και έθεσαν χρονοδιαγράμματα στις προτεινόμενες δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν από κοινού σε όλα τα σχολεία. Δημιουργήσαμε έναν κοινό χώρο διάδρασης WIKI, μάθαμε πως να δουλεύουμε σε αυτόν καθώς και μια βάση αποθήκευσης και ανταλλαγής αρχείων. Με πολύτιμες εμπειρίες και χαρά από την πρώτη αυτή συνάντηση επιστρέψαμε στα σχολεία μας για να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα σε μαθητές και εκπαιδευτική κοινότητα.

13/11/09

οι Γονείς μαθαίνουν για την Ασφάλεια

Η αφίσα που φτιάξαμε για τους γονείς και την τοπική κοινότητα.. Την παρουσιάσαμε χθες στους γονείς μαζί με 2 ενημερωτικά φυλλάδια και αποτέλεσαν την βάση για μια συζήτηση ουσίας πάνω σε προβλήματα ασφάλειας στο διαδίκτυο αλλά και στην χρήση κινητών νέας τεχνολογίας..
Αν και ζούμε σε μη αστική περιοχή οι μισοί μαθητές του νηπιαγωγείου έχουν ήδη πρόσβαση στο διαδίκτυο και εκτός σχολείου καθώς και σε κινητά.
πηγές: http://saferinternet.gr

5/11/09

"e-Safe Acting" etwinning


¨Οπως προείπαμε είναι ή νέα αδελφοποίηση πού ήδη 'τρέχουμε' φέτος με άλλα 4 νηπιαγωγεία και στοχεύουμε όχι απλά να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές αλλά να αναπτύξουμε πρακτικές Ασφαλούς Πλοήγησης και σωστής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο μαζί τους. Ήδη αρχίσαμε να εμπλέκουμε και τους γονείς με ποικίλες δραστηριότητες καθώς και την ευρύτερη τοπική κοινωνία ώστε τα αποτελέσματα και τα οφέλη να είναι πιο διακριτά και ολοκληρωμένα.
Φτιάξαμε ένα WIKI για την ανάπτυξη του έργου, καθώς και μια κοινότητα NING για την επικοινωνία και αλληλεπίδραση των 5 σχολείων.
Εδώ οι μαθητές μαθαίνουν μια μηχανή αναζήτησης και να χρησιμοποιούν το κουμπί ΠΙΣΩ με σκοπό να κατασκευάσουν μια μασκότ για την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τον safe-dino
και εδώ δοκιμάζοντας διαφορετικές μορφές απεικόνισής του..

4/11/09

Ένας Φθινοπωρινός επισκέπτης..


Η χθεσινή δυνατή μπόρα τον έφερε κοντά μας.. έδωσε σε όλους μεγάλη χαρά αλλά και έμπνευση να φτιάξουμε ένα Limerick:
ΗΤΑΝ Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Ο ΜΥΤΕΡΟΜΥΤΗΣ
ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΚΑΛΙΖΕ ΣΑΝ ΤΣΟΥΤΣΟΥΛΟΜΥΤΗΣ
ΗΡΘΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ
Η ΧΕΛΩΝΑ Η ΩΡΑΙΑ
ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

πηγές: Μουσική: Μ. Χατζιδάκις