30/3/10

Γονείς εν δράσει ..


Ξεκινώντας εδώ στο Καπαρέλλι πριν 30 χρόνια παράλληλα με τις συγεκντρώσεις 'γονέων' όπου φυσικά έρχονταν μόνο οι 'μαμάδες..' έκανα και αυτές των 'μπαμπάδων' .. Για παιδαγωγικά θέματα αλλά και πρακτικά .. δουλειές δηλαδή, που το άγγιγμα του πατέρα τις έκανε πιο εύκολες.. Τα τελευταία χρόνια εργάτες έδιναν τη λύση στα τεχνικά προβλήματα του σχολείου.. Πριν λίγες μέρες όμως οι φετινοί γονείς έκαναν τη γλυκιά ανατροπή: Προσφέρθηκαν και έβαψαν μόνοι τους τη πρόσοψη του σχολείου!!

26/3/10

Η ώρα της Γης.. 27-3-10

Φτιάξαμε φαναράκια για φτιάξουμε το κλίμα ... στο σπίτι και στον Πλανήτη!

μια επίσκεψη ..

Η ανάρτηση έγινε από την Σοφία Σ. μαθήτρια του 2008, που σήμερα επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μαζί με συμμαθητές της από την α' β' και γ' του Δημοτικού σχολείου..

23/3/10

25η Μαρτίου 1821

18/3/10

Comenius: 2η εταιρική εκπαιδευτική συνάντηση


Seagoe Primary School -Portdown - Belfast - N.Ireland - UK για να αξιολογήσουν την μέχρι τώρα πορεία του έργου και επαναπροσδιορίσουν στόχους και δραστηριότητες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί μας υποδέχθηκαν θερμά και με χαρά μοιράστηκαν μαζί μας τις ιδέες τους, τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις και τη 'φιλοσοφία' του σχολείου τους..


Είχαμε την ευκαρία να δούμε σημεία αναφοράς της πόλης του Belfast, να συζητήσουμε με τη δήμαρχο του Graigavon όπου υπάγεται το σχολείο, να επισκεφτούμε το κοινοβούλιο της Β. Ιρλανδίας, πόλεις με παραδοσικά κτίσματα όπως το Carrickfergus και την Bushmills καθώς και τοποθεσίες προστατευόμενες από την Unesco όπως τη γέφυρα του Carrick-A-Rede (rock in the road) και το ηφαιστειογενές μέρος απαράμιλλης ομορφιάς του Giant's Causeway -το μονοπάτι των γιγάντων-version1 - version2


Μουσική: The Corries : The wild mountain thyme / Celtic Women - Celtic Harp

16/3/10

Αριστεία και Καινοτομία στην εκπαίδευση..Μια εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας στις 13 Μάρτη, που σκοπό είχε να αναδείξει την θετική πλευρά της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών λειτουργών της, καλώντας τους να υποβάλλουν ένα διακριθέν έργο τους από εθνικό ή ευρωπαϊκό οργανισμό την τελευταία πενταετία. Το σχολείο μας ήταν εκεί με 2 γονείς και την φετεινή άξια συνάδελφο, Ευαγγελία Αργυράκη για να λάβει το αναμνηστικό συμμετοχής της υποφαινόμενης, και να παρουσιάσει τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ένα έργο ανάμεσα στα 5 που είχαμε υποβάλλει στην επιτροπή. Η παρουσία των 2 γονέων κ. Μαρίας Κατσάρα και κ. Δήμητρας Σταμέλλου στην εκδήλωση, θέλησε να υπογραμίσσει ότι οι καλές πρακτικές που οδηγούν σε καλά αποτελέσματα βασίζονται και ολοκληρώνονται με την συνεργασία Γονέων και Εκπαιδευτικών. Μια μακρόχρονη διαδικασία που οικοδομείται αργά - σταθερά - με σεβασμό και συνέπεια σε κοινούς στόχους - και απαιτεί μια συνεχή δημιουργική διάδραση σε ολοένα και περισσότερα επίπεδα κοινών έργων.

8/3/10

Comenius στο Google maps..Ανακαλύψτε  στο  χάρτη  τα  6  συνεργαζόμενα  σχολεία  στο   Comenius   Project :    Healthy-e-living  που άρχισε το 2009 και θα λήξει το 2011..

5/3/10

Τί αλλάζει στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό..

Μας αφορά όλους η αλλαγή στο χώρο Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου που θα γίνει με την κατάθεση 2 νομοσχεδίων στο τέλος του Μάρτη από την Υπουργό Παιδείας , γιαυτό καλό είναι να είμαστε ενήμεροι αρχικά...

4/3/10

Η ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ


ΧΡΗΣΤΟΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
το δέντρο που φυτέψαμε πέρσι συμμετέχοντας στη δράση: 'ΕΝΟ tree planting day' άνθισε για πρώτη φορά στην αυλή χαρίζοντάς μας χαρά και προσδοκίες .. θα δοκιμάσουμε άραγε και αμύγδαλα;

1/3/10

ένα λουλούδι γιατην Άνοιξη!


Μια Amaryllis άνθισε στη τάξη μας και όλοι βάλθηκαν να τη ζωγραφίσουν..