24/1/11

Με την εικαστική ματιά του ΚΛΙΜΤ



The story of  Art Nouveau..   Συμβολισμός.. αρτ νουβώ .. Βιέννη .. η κίνηση της 'σεσεσιον'.. ο Κλιμτ.. το 'φιλί' και κυρίως το 'δέντρο της ζωής' μας συνεπήραν για ३ βδομάδες και μας οδήγησαν σε μονοπάτια αναζήτησης της γνώσης μέσα από την τέχνη και την δημιουργία, με αποτέλεσμα τη χαρά να είσαι σχολείο.
πηγές: Μουσική: E.Cortazar, Th.Newman, St. Mars

18/1/11

Το δέντρο της Ζωής..


Του ΚΛΙΜΤ-KLIMT .. και το ταξίδι ανακάλυψής του ξεκίνησε εδώ και μέρες, αφού λάβαμε με το ταχυδρομείο τον καμβά του, 3ο σταθμό του συγκεκριμένου συνεργατικού έργου -προηγήθηκαν Γάλλοι & Πορτογάλοι- και αρχίσαμε να μαθαίνουμε γι αυτόν μέσα από την εμπειρία των φίλων μας αλλά και μέσα από δικές μας δράσεις προσέγγισης του καλλιτέχνη όπως αυτή εδώ: η δημιουργία ενός παζλ στη στιγμή, ενώ ψάχναμε για αυτόν στο διαδίκτυο..

12/1/11

"Το διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι...


...Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων.» Αυτό είναι το θέμα φέτος της παγκόσμιας ημέρας για την Ασφαλή πλοήγηση. Όλες οι χώρες διοργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και δράσεις με αποδέκτες όλους τους εμπλεκόμενους στη χρήση του διαδικτύου μικρούς και μεγάλους.. περισσότερες πληροφορίες για δράση και συμμετοχή στον ιστοχώρο του ελληνικού κόμβου..

εκδήλωση της OMEP για την Ασφάλεια 22/1/2011

11/1/11

Comenius: Παιχνίδι ρόλων



Για την διαμόρφωση μιας υγιεινής στάσης ζωής στα πλαίσια του 2χρονου έργου μας, τα παιδιά έφτιαξαν το σενάριο και τους διαλόγους για μια επίσκεψη σε ένα μανάβικο. Οι άλλοι εταίροι επέλεξαν διαφορετικούς 'χώρους επίσκεψης' για να παρουσιάσουν..