25/5/10

Σικελία - Εταιρική συνάντηση αξιολόγησης


Στη Σικελία και στο Ιταλικό σχολείο Furnari Media Scuola πραγματοποιήσαμε 19-23 Μαϊου την τρίτη συνάντηση στα πλαίσια του προγράμματος Comenius। Eίχε βασικά χαρακτήρα απολογιστικό-αξιολογητικό με την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου δράσης από τα 6 σχολεία. Οι συζητήσεις μεταξύ των εταίρων αλλά και λοιπών που συμμετείχαν έμμεσα στη συνάντηση μας έδωσαν μια ακόμη πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία που θα προσπαθήσουμε με τη σειρά μας να μεταφέρουμε στη δική μας σχολική κοινότητα.

17/5/10

Study Visit - εκπαιδευτική επίσκεψη2 σύμβουλοι προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης από το Βέλγιο με έντονο ενδιαφέρον στην παρατήρηση της χρήσης των ΤΠΕ-Ε, επισκέφτηκαν για μια βδομάδα το σχολείο μας, εμπλουτίζοντας έτσι τη σχολική ζωή με την παρουσία και τις ιδέες τους, με εύστοχα σχόλια και διεξοδικές συζητήσεις, εμπλέκοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και στελέχη της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού, στοχεύοντας στη διάχυση γνώσης και ανταλλαγή εμπειρίας.

11/5/10

Διατροφική ΠυραμίδαΜέρος της πολυεταιρικής σύμπραξης του σχολείου, ήταν η ανάπτυξη ενός προγράμματος επικεντρωμένου στην διάκριση των τροφών που αποτελούν την Μεσογειακή πυραμίδα διατροφής. Οι μαθητές μας προσέγγισαν το θέμα με πολλές και πολυεπίπεδες δραστηριότητες μέσα και έξω από την τάξη.. μερικές αποτυπώνονται στην παραπάνω παρουσίαση..

7/5/10

2010 international year of biodiversity

Με αυτόν τον τίτλο ολοκληρώνουμε τον 3ο χρόνο και την τελευταία συμμετοχή μας στις 'Φωνές του Κόσμου' .. μια αδελφοποίηση που μας έφερε σε επαφή με πολλές χώρες του πλανήτη & που μας έδωσε πολλές ευκαιρίες δημιουργικής χρήσης των web.2


2/5/10

Το ewinning γιορτάζει ..


Η δράση του etwinning συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια διακρατικών συνεργασιών εξ αποστάσεως... Χωρίς κανενός είδους επιχορήγησης όλα τα εμπλεκόμενα σχολεία βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν πάνω σε κοινά σχέδια εργασίας, να αναδείξουν στη πράξη τις πολλαπλές δυνατότητες των ΤΠΕ-Ε και κυρίως να φέρουν στη τάξη, στο σχολείο, στη τοπική κοινωνία, την Ευρωπαϊκή διάσταση, η οποία μπορεί μέσα από την συνειδητοποίηση της διαφορετικότητας των μερών της να οδηγήσει σε μια ουσιαστική ολοκλήρωση..